Хуманоиди от езерото Байкал – обърканите водолази наблюдавали с недоумение как няколко любопитни създания се приближават към тях. Въпреки че са били разположени на дълбочина от над 50 метра, тези хуманоиди не са носели модерно оборудване!


Разположено в югоизточен Сибир, към границата с Монголия, се намира най-старото и дълбоко езеро на планетата. Почти една четвърт от прясната вода на Земята се съдържа тук. В определени райони са измерени удивителни дълбочини от над 1 500 метра.


Безброй уникални растителни и животински видове обитават мразовитата територия, много от които не съществуват никъде другаде по света. Учените смятат, че този масивен басейн се е образувал като древна рифтова долина преди повече от двадесет и пет милиона години.Езерото Байкал се формира като древно рифтова долина в Русия. Разположенo е в Южен Сибир, между федералните субекти Иркутска област на северозапад и Република Бурятия на югоизток. С 23 615,39 км3 вода, езерото Байкал е най-голямото сладководно езеро в света по обем, съдържащо 22–23% от световната прясна повърхностна вода, повече от Големите езера в Северна Америка. Това е най-дълбокото езеро в света с максимална дълбочина от 1642 м и най-старото езеро в света на 25–30 милиона години. С площ от 31 722 км2 — малко по-голямо от Белгия — езерото Байкал е шестото най-голямо езеро в света по площ. То е сред най-чистите езера в света.


Езерото Байкал е дом на хиляди растителни и животински видове, много от които ендемични за региона. Освен това е дом на бурятските племена, които отглеждат кози, камили, едър рогат добитък, овце и коне на източната страна на езерото, където средната температура варира от зимния минимум от −19 °C до летен максимум от 14 °C. Регионът на изток от езерото Байкал се нарича Трансбайкалия или Трансбайкал, а слабо дефинираният регион около самото езеро понякога е известен като Байкалия. ЮНЕСКО обяви Байкал за обект на световното наследство през 1996 г.


Хуманоиди от езерото Байкал

От векове езерото Байкал е дом на множество необясними явления. Местните твърдят, че в този отдалечен регион на Русия често се случват безброй странни срещи с НЛО. Някои теоретизират, че под живописната външност се крие извънземна база.


Едно от най-странните съобщения се случва през 1982 г. по време на рутинно гмуркане на съветските военни водолази. Докато навигирали в зловещата водна среда, персоналът на ВМС забелязва аномални фигури, плуващи наблизо.



Объркани, те наблюдавали с недоумение как няколко любопитни създания се приближили към тях. Въпреки че били разположени на дълбочина от над 50 метра, тези хуманоиди не носели модерно оборудване.


Всяко от тези същества носело плътно прилепнали метални костюми, допълнени с апарат, подобен на каска, покриващ напълно главите им. При по-внимателна проверка войниците забелязали, че извънземните са високи близо 1 метър. Малко след това обитателите на езерото скоро изчезнали обратно в мътната бездна.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации