Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора - Георги Николаев Георгиев, рано тази сутрин на входа на град Стара Загора. За това съобщиха от прокуратурата. 


Ето го и цялото съобщение на прокуратурата:


Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3 ,вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.


Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България"


След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.


Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Г.Г."24 часа" научи от свои източници, че снощи Георги Николаев Георгиев е бил потърсен в дома си в село Братя Куневи, община Стара Загора, за да му бъде връчена призовка да се яви днес в 8 часа в МВР, където да му бъде предявено новото обвинение. Той не бил открит там, нямало го и на работното му място в дискотеката в Стара Загора. При това положение разследващите са връчили призовката на адвоката му Валентин Димитров късно през нощта срещу неделя. 


Според самия Димитров - към 1 часа, според други източници - в 23 часа. Така или иначе Георгиев е бил предупреден да се яви в полицията в неделя сутринта и е бил задържан в автомобил на входа на Стара Загора тази сутрин в 7,30 часа. Тъй като Георги не е шофьор, колата била управлявана от баща му Николай.18-годишното момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен нос и обръсната глава, след като приятелят ѝ Георги Николаев я нападна и обезобрази с макетен нож. 


Последствията от това му деяние първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода с определение на Окръжния съд. Той работи като охрана в известно заведение в Стара Загора.


Освобождаването му предизвика вълна от възмущение и протести.   Сега му е повдигнато друго обвинение, по което прокуратурата отново има право за поиска постоянното му задържане под стража, което и се готви да направи след като изтекат 72-та часа на вече наложеното му задържането. 

Източник:24chasa.bg                                              

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации