Протестиращите с опит за щурм. Бомбички, бутилки и предмети от всякакво естество полетяха срещу полицаите на бул. "Дондуков" по време на днешния протест. Има ранени протестиращи, както и полицаи. Стигна се и до още арести. Напрежението ескалира, но ситуацията беше овладяна за минути от органите на реда, малко след това обаче отново се стигна до сблъсъци.

Десетки хора са ранени. Много хора са в кръв, спешните медици се опитват да окажат съдействие и да помогнат на пострадалите. Линейките не успяват да си проправят път през протеста. Част от протестиращите са отнели защитните щитове на полицаите. Няколко души колабираха.

Журналист от БНТ е бил напръскан с лицето и е припаднал. Отведен е с линейка към Спешна помощ.Вероятно целта на щурма е да бъдат блокирани депутатите, до служебния вход на НС, където народните представители ще бъдат изведени. Полицията ползваше само лютив спрей с цел лично предпазване.

Ситуацията е динамична, има опити жените и децата да бъде изведени от мястото.

Представители на различни световни медии отразяват протестите в София днес.

Източник:www.bgonair.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации