Те случайно го хванали в мрежите си, съобщава телевизионният канал CBC.

Според един от очевидците неизвестната риба е с внушителни размери и прилича на плоча, перките й на крила, а главата й завършва с израстък, подобен на нос. Мъжът занесъл находката в местна рибна фабрика, където също не могъл да получи отговор какво точно е това същество. След това се обърнал към потребителите на социалните мрежи, публикувайки снимки на странния улов.Оказва се, че той се е натъкнал на носата химера. Тези риби живеят на дълбочина над 200 метра и са изключително редки. Мъжът бил поразен и от факта, че тя е отровна: специален шип на гърба на химерите им служи, да ги предпазва от други хищници.


Биологът Каролайн Мири казва пред радио CBC, че учените знаят малко за историята и поведението на тези подводни създания. Тя отбеляза също, че рибарите имат късмет, тъй като животното може да ги нарани с отровния си шип, ако бъде извадено живо от водатОказва се, че той се е натъкнал на носата химера. Тези риби живеят на дълбочина над 200 метра и са изключително редки. Мъжът бил поразен и от факта, че тя е отровна: специален шип на гърба на химерите им служи, да ги предпазва от други хищници.


Биологът Каролайн Мири казва пред радио CBC, че учените знаят малко за историята и поведението на тези подводни създания. Тя отбеляза също, че рибарите имат късмет, тъй като животното може да ги нарани с отровния си шип, ако бъде извадено живо от водата.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети