47-годишният майор Валентин Терзиев е пилотът на падналия над Черно море изтребител МиГ-29, съобщава „Марица“, като се позовава на информация на колеги на пилота.

Летецът е сред най-опитните асове в авиобазата в Граф Игнатиево по летателни часове. Управляваният от него самолет падна в открито море край Шабла по време на учение. Терзиев е изпълнявал задача по отстрел на светеща парашутна мишена, което според колегите му не е задача, която би затруднила професионалист като него,пише сайтът onovini.eu

Те не допускат, че е възможно причината за трагедията да е пилотска грешка, която е една от версиите.

Майорът е участвал в съвместно учение със сръбските ВВС край Шабла, което е започнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни.Сръбските пилоти участват с три изтребителя МиГ-29, които са излитали и кацали от Граф Игнатиево.

МиГ-29, на който е летял Терзиев, е доставен в България през 1988-89 г.

Президентът Румен Радев призова медиите да не спекулират с информацията около случая с падналия в морето български изтребител. Той заяви, че какво се е случило ще се разбере едва когато се намери т.нар. „черна кутия“ на самолета.

„Най-важното сега е съдбата на пилота. Познавам го като прекрасен човек и много добър специалист“, заяви държавният глава пред медиите в началото на среща с най-големите български синдикати.Радев добави, че се надява скоро да има резултат от акцията по издирване, която продължава в Черно море.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации