Мъж на безлюден остров

Брандън  Гримшоу купи малък необитаем остров на Сейшелските острови за 8000  паунда, когато беше на по-малко от четиридесет години. Англичанинът  Брандън Гримшоу напусна тогавашната си работа като редактор на вестник и  започна нов живот.


Заедно с Рене Лафортен, Брандън започва да  обзавежда новия си дом. Докато Рени идваше на острова само периодично,  Брандън живееше на него в продължение на десетилетия, без да ходи  никъде. " Аз съм напълно щастлив тук." казваше той.

За 40 години Гримшоу и Лафортен засадиха около 15 000 дървета със собствените си ръце и построиха почти 5 километра пътеки.


Рене Лафортен почина през 2007 г., на 81-годишна възраст, а Брандън остана сам.

Островът  е привлякъл около 2000 нови вида птици и повече от сто гигантски  костенурки, които вече са на ръба на изчезването в останалия свят,  включително Сейшелските острови.

Благодарение на усилията на Гримшоу, две трети от фауната на Сейшелските острови сега живеят на някога безлюдния остров.


Преди  няколко години принцът на Саудитска Арабия предложи на Брандън Гримшоу  50 милиона долара за острова, но Брандън отказа, като каза:


"Не искам  островът да се превърне в любимо място за почивка на богатите. По-добре  да е Национален парк, на който всеки да може да се наслади."

И той успя в това, защото през 2008 г. островът наистина беше обявен за национален парк.

Брандън Гримшоу почина на 10 юли 2012 г. и островът му беше поставен под закрила на държавата.

Вижте още:Тайнственият остров, от който никой не се завръща


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации