Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев е обявена грипна епидемия на територията на цялата страна за периода от 6 до 11 март включително.

Преустановяват се учебните занятия във всички училища, както и провеждането на детски и женски консултации, профилактични прегледи и имунизации, планови операции и свиждания в здравните заведения.

Детските градини остават отворени, но с изискването за задължителен медицински преглед. Ще бъдат засилени и мерките за дезинфекция на всички помещения. Децата може да не посещават детска градина по преценка на родителите до 11 март включително.

Препоръчва също така преустановяването на учебните занятия в университетите в страната, както и на масовите мероприятия (спортни и културни).

Вижте още:Скритата истина, за коронавируса

Източник: Министерство на здравеопазването
Снимка: pixabay.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации