сряда, 4 март 2020 г.

Скоро стана ясно, че съд е задължил Столичната община градът да се мие два пъти месечно през летния сезон. Веднага будни граждани алармираха, че трафикът и битовото отопление са виновни за мръсния въздух. Само че аз съм от поколение, което помни времето, когато нямаше парно, нямаше климатици и всички се отоплявахме на дърва и въглища.

Първа задача на бащите ни беше вечерно време да подсигурят отоплението за следващото денонощие, качвайки дърва и въглища от мазетата, където те се съхраняваха.

Днес живея в район, в който няма да видиш пушещ комин, всичко е топлофицирано. И въпреки това прахът е чудовищен. Но помня и време, в което обичайна всекидневна гледка беше камион цистерна с вода и зад него – маркуч и миещи улиците служители на общината.

Я се замислете откога не сте виждали такава гледка в днешно време. Така че съдът е прав, нека да се мият улиците редовно, това неминуемо ще намали общото замърсяване. Ако се превърне в традиция, ще има резултати. Трафикът наистина е голям, но това не е проблем само на нашата столица, това е световен проблем. И въпреки това почти всички европейски столици са далеч по-чисти от нашата.


Кръстю Иванов/снимка: Skoda Memories Bulgaria
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.