Заради малките си размери, гръцкият остров Скиатос има и доста малко летище. С обществен път и плаж в началото си, то привлича туристи, които искат да видят самолет в полет отблизо.

Машините кацат трудно, като понякога трябва и да внимават за хората, които са се насъбрали в началото на пистата за да си направят селфи. Но тези туристи излагат живота си на риск. Преди дни, в компилация от клипове, показващи кацащите самолети над главите на хората, се вижда как машина на British Airways захожда необичайно ниско и едва не отнася група туристи, които са се качили върху стена, за да си направят снимка.

Въпреки множеството табели "Опасност, стойте далеч от въздушната вълна“, в най-натоварените дни се събират по около 100 души за селфи с кацащ самолет. Излитането от Скиатос също не е лесно – повечето машини трябва да са с полупразен резервоар, за да са достатъчно леки и да наберат скорост бързо. След това кацат, за да дозаредят в Солун.

Заради малките си размери, летището често е наричано европейският Свети Мартен. Карибското летище Princess Juliana  има подобно разположение и самолетите също кацат близо до главите на туристите. През 2017 година дори имаше смъртен случай, след като жена бе издухана от двигателите на самолета и падайки, удари главата си в камък. Летището на гръцкия остров може да се сравни и с онова в Пукет, където също се събират множество туристи за селфи със самолет. Ала правилата там са по-строги и могат да ти докарат дори смъртна присъда./hotpoint-news.com/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети