През последните месеци една от топ темите, която се разисква постоянно не само в медийното пространство, но и на стотици обществени събития и форуми, е влизащият от днес в сила Регламент (ЕС) 2016/679, по-известен като General Data Protection Regulation (GDPR). Комисията за личните данни предприе тази стъпка с цел контрол и преустановяване на безразборното събиране, обработване и използване на лични данни.


Независимо дали си купуваме онлайн продукти или услуги, сърфираме в интернет пространството, участваме активно във форуми и дебати от социален характер, ние предоставяме своите лични данни. Къде отиват те и за каква цел?

За почти всяко едно действие в онлайн пространството ни е нужен профил, от който да оперираме. Към всяка една онлайн покупка пък е задължителен адресът за доставка, понякога и данни за дебитни или кредитни карти. Запазва ли я някой тази информация или потъва непроследимо във виртуалната мрежа?



Днес ви питаме – притеснявате ли се за вашите лични данни и доколко защитени според вас са те? Споделете с нас.

Над анкетата работи: Елена Василева framar.bg
Източник на снимката: everteam.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации