Тя е мис България 1967! Казва се Бранимира Антонова. На 5-годишна възраст започва да играе балет. Учи в хореографското училище в София. Дебютът й в киното е във филма „Етюд“, когато е още малко момиче. Ненавършила 15 години, първо става „Мис Слънчев бряг“, след това „Мис София“ и накрая „Мис България“. Това открива за нея пътя към игралното кино. Три пъти е избирана за жена на годината. Женена е четири пъти. Първият й съпруг е Владимир Грашнов, станал по-късно шеф на “Мобилтел”. С него били женени 8 години.

Най-любопитното е, че двамата влюбени са астрални близнаци. Родени са през 24 часа в един родилен дом. А преди да се запознаят, едва прескочили трапа. „Тогава и двамата ближехме рани, връща лентата назад Бранимира Антонова.Преди това бях на турне с известната по него време музикална група „Сребърните гривни“. Беше много весело до 28-ия ден, когато получих преплитане на червата от една ледена кока-кола. Оперираха ме във Враца, едва ме спасиха Срещнах Владо Грашнов на едно събиране в неговото жилище. Той току-що беше излязъл от казармата. Беше преживял операция от спукан апендисит, защото не му повярвали, мислели, че се глези…“, доверява неостаряващата хубавица.

Първият брак на Владимир Грашнов, макар и граден с пламенна любов, се оказва мимолетен. „Златният младеж“ и видната столична грация се разделят след 4 години съвместен живот. „Мислеше си, че започва купонът, а аз му тръснах бебе“, споделя Бранимира Антонова. Единствената й дъщеря е от него. След това има още два брака – с Венци Петков и с Владо Денев. Антонова щяла да прави дом за възрастни хора “Бях във Франкфурт… Там влязох в един дом за възрастни хора – професори, инженери, актьори. В този център се грижеха прекрасно за тях.

Така реших да помогна на възрастните хора у нас – да направя подобен дом. Веднага обаче някои ме заподозряха, че ще правя страхотни пари на гърба на богатите старци, други пък решиха, че ще харча останалите от Владо Грашнов милиони, дето ги нямам. И някак ми убиха желанието”. Загубила девствеността си на 19-годишна възраст В тв предаването „Рулетка“ тя разкри, че е загубила девствеността си чак на 19-годишна възраст и посъветва организаторите на фешън събитията да не опорочават идеята. „Нямах навършени 15 години, когато спечелих титлата. Тогава беше много различно. Клюки за мен не съм чела, защото знаем какви бяха вестниците.

Загубих девствеността си на 19-годишна възраст. Сега вече е ясно как стават нещата. Ако обичат, към организаторите имам молба – оставете момичетата на спокойствие, оставете ги да се състезават, без да ги вкарват в някакъв гнусен бизнес“, каза Антонова. Характер на майка Тереза Тя пътувала за морето, когато малко след Стара Загора изведнъж осъзнала, че е профучала край двама души, отчаяно махащи на пътя. Върнала се и ги качила. Семейството нямало пари за транспорт, а жената била току-що излязла от болница. Докторите ги върнали до Нова Загора, за да вземат някакъв документ.

Бранимира сменила плановете си в движение. Взели документа и се върнали в поликлиниката в големия град. Докторите обаче хлопнали вратата пред мъжа, защото закъснял 5 минути. Тогава Бранимира влетяла вътре и казала: „Тези хора са с мен. Веднага им обърнете внимание!“. Ефектът бил поразителен. Хората в бели престилки дори не се сетили да попитат коя е тя. Сега Бранимира е близка приятелка на семейството. С помощта на приятелите си помогнала на мъжа да замине като рейнджър в Кербала. От историите, които Бранимира ревниво пази от публика, е и тази за сина на семейство инвалиди. Момчето попаднало в лоша компания и сигурно щяло да е вече в затвора, ако не се била намесила „Мис България“ с няколко шамара.

„Не е честно да крадеш“, казала му веднъж на улицата. Момчето обяснило, че му е омръзнало да се притеснява от беднотията. „Ще имаш, ако ми се обадиш и ми кажеш от какво имаш нужда“, обещала Бранимира. Тя е близка приятелка на родителите му, осакатени от детски паралич. Помагала им е със суми, които за тези хора са космически. За тези свои победи в живота Бранимира не говори. Смята, че трябва да помага на хората, защото и на нея са й помагали. „Винаги, когато можех да направя нещо по-сериозно, се оказвах на операционната маса. Спасяваха ми живота“, казва тя. И до днес тя трудно преглъща сълзите, щом стане дума за баща й.

Спомня си го как стои прав до пианото й и пее стари градски песни. Първата „Мис България“ има над 20 участия в игрални филми и тв новели. Най-много цени участието си в „Процесът“ с Иван Кондов и режисьор Яким Якимов. Тогава е 15-годишна и изпълнява ролята на 22-годишна студентка по френска филология. Зрителите я помнят от филмите „Танго“, „Мъже в командировка“, „Бягство в Ропотамо“, „Приключенията на Авакум Захов“ (1980) и други.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации