Красимир Каменов, известен с прякора си Къро, и съпругата му Гергана са загинали при нападение в дома им в Южна Африка. За това съобщиха медии по неофициална информация, която "Капитал" потвърди през свои източници. 

Медията се свърза с представител на местната полиция в Кейптаун, който потвърди, че има 4 жертви с огнестрелни рани при нападението - две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години. 

Открити са в къщата, в която са живеели, с "многобройни прострелни рани" и всички са загинали на място. Къщата е в един от най-богатите квартали в Кейптаун - Константия, известен с големите къщи и винарните си.

Нападението се случва два месеца след като прокуратурата повдигна обвинения на Каменов и го обяви за международно издирване. Той беше обвинен задочно в поръчителство на убийството на бившия шеф на криминалната полиция Любомир Иванов през 2022 г.

В по-далечно минало Каменов беше известен като близък съратник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 г. беше обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици и нанасяне на тежки телесни повреди, но около пет години по-късно обвиненията тихомълком отпаднаха. 

Счита се, че Къро и Таки от доста време са разделили бизнеса си и са в обтегнати отношения. Фирмите, пряко или косвено свързани с Каменов, контролират редица паркинги в София - включително този пред Централна гара.

За негова зона на контрол дълго време се приемаше и ГКПП Капитан Андреево - практическото приватизиране на всички дейности на граничния пункт, което включваше т.нар. златен гьол, лабораторията за санитарен контрол и обслужването на тировете. Покрай скандалите по темата миналата година стана ясно, че контролът над тези дружества практически е бил иззет от някогашното доверено лице на Къро - Размиг Чакърян-Ами.

По неофициална информация в последните месеци тече и опит да бъде превзет и бизнесът с паркингите на Каменов, който е съсредоточен основно в дружеството "Ауто мобайл". Справка в Търговския регистър показва опити там като директор да бъде отстранен Филип Стоянов, който се превърна в свидетел срещу Къро. 

Вписването е блокирано по искане на бившата му съпруга - Светлана Каменова, която притежава 5% от акциите.Позабравеното име на Къро изплува през март 2023 г. По време на пресконференция, на която обеща "сериал", главният прокурор Иван Гешев обвърза Каменов с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев. Според обясненията на шефа на обвинението тогава двамата бегълци от правосъдието в държавата били част от престъпен заговор за дискредитиране на държавното обвинение и лично неговия шеф. Бяха излъчени и серия аудиозаписи, за които се твърдеше, че Каменов разговаря с различни лица. Изброени бяха и няколко други имена. Пред сайта "Афера" Каменов отрече да участва в заговор и да познава изброените бизнесмени.

Източник:www.capital.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации