Снимка:Lyubomir Raev
Тя изнася концерти в няколко града - сред тях София, Бургас и Пловдив. Какво си спомнят малкото щастливци, които са успели да видят на живо голямата звезда?


Когато за пръв и последен път видял Тина Търнър, бил на 29 г. Емилиян Станков присъства и на двата ѝ концерта в Летния театър в Пловдив."Тя е невероятна на живо, трябва просто да се види. И с тия млади момичета около нея, танцьорки. Толкова близко я чувствахме. Театърът не е голям и контактът с нея беше невероятен. Даже с един приятел бяхме в пауза, когато не пееше, той се провикна, Начко Амбарев: Tina, I love you. А тя му отговори: Аз също", разказва д-р Емилиян Станков - стоматолог.Преди 42 години Сотир Иванов-Сотко бил млад моряк, но между два курса попаднал в бригадата на тогавашната държавна фирма "Културен отдих и украса". Така участвал в подготовката на сцената в Бургас и буквално стоял на 3-4 метра от Тина Търнър.


"Слагаме сцената, подиума отпред, балатума отгоре, идва мениджъра ѝ там да види там как е, що е, защото те играят там с трупата. Два концерта, мисля, че единият беше от 18:00 до 20:00 ч., другият от 21:00 ч. до 23:00 ч. Но това са 4 часа игра. Тя е изумителна жена, изумителна певица. Преобличаха я там, имаше хвърлени чорапогащници, работи, но това са за нас бяха като светиня. Пешкирчета, работи, такива неща", разказва Сотир Иванов.В столицата рок легендата прави записи за новогодишната програма на БНТ. Отговорен оператор е Ганчо Йотов.


"Лошо време и тя закъснява. Ние репетираме на сухо. Идва тя, Тина. По едни дънки и една фланелка. Всичките ѝ песни ги направихме по един дубъл", разказва Ганчо Йотов - оператор в БНТ.


На другата сутрин Тина Търнър отлита за тогавашната Чехословакия, а малко по-късно и самият оператор. Там пътищата им отново се пресичат.


"Някой вика маестро, маестро, маестро. Обръщам се - Тина Търнър е на входа, затичах се, здрависахме се и се оказа, че тя имала някакви изпълнения там. Но тя като професионалисти е страшно впечатлена от нас, че сме снимали от един дубъл", допълва Ганчо Йотов - оператор в БНТ.Няма публично известни записи от концертите на Тина в България. Четири десетилетия по-късно обаче хората, докоснали се до нея имат ярък спомен за таланта и енергията ѝ.

Източник:bntnews.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации