Инцидентът е станал около 11:45 ч. между Самоков и село Ковачевци.

Няма пострадали при инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев, каза главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров на брифинг пред сградата на ОДМВР-Бургас.

Изясняват се обстоятелствата около случилото се, на място има служители на ГДНП, представители на жандармерията и ГДБОП.

"Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая, както и представители на НСО и ДАНС", посочи още Тодоров.

По неофициална информация е имало сигнал за поставено взривно устройство на пътя, откъдето е трябвало да мине кортежът, което е избухнало, съобщава NOVA. Гешев пътувал заедно със семейството си в брониран джип.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза в телефонен разговор за NOVA директорът на болницата д-р Ковачка.

Във вторник премиерът Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерския съвет, на което ще присъстват Демерджиев, представители на службите на МВР и прокуратурата. Те ще обобщят информацията, събрана по случая до момента.

В ефира на NOVA бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов каза, че от информацията на МВР не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана. Експертът обясни, че ако детонацията е станала по електронен път, това би означавало, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев. 

От АПИ съобщиха, че движението по пътя София-Железница-Ковачевци-Белчински бани е временно ограничено. Всички пътуващи от столицата до Самоков и обратно може да се движат без ограничения по път II-82 - София-Пасарел-Самоков.Вижте още:Ето кой е Иван Гешев /биография/

Източник: БТА/Николай Трифонов, nova.bg, БГНЕС,вести.бг   

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации