Украинските бежанци, които пристигат в България вече втора седмица след началото на военните действия на територията на тяхната страна са силно озадачени от заплатите, които се получават в България и цените на хранителните и нехранителните стоки в магазините ни.

Жителка на Киев на име Марина, която в момента се намира във Варна споделя в социалните мрежи своето възмущение, публикуваме без редакторска намеса:

„В България сме, всички сме добре, седмица след като се настанихме в хотела, вече се оглеждаме как да се установим тук, защото никой не знае кога ще завърши ужаса в Украйна. Четем обяви за работа и проверяваме цените за наем на квартири.Но има нещо сбъркано в България, например продавачка в магазин ще получава до 1000 лв заплата, квартирата на месец обаче струва около 500 лв, после като добавим и цените на храните, които са високи, много високи спрямо Украйна, а според местните тук цените са по-високи дори от тези в Германия, трябва да се запитате с какво ще си плащате комуналните разходи, ток, вода както и с какво ще си платите разходите за децата.

Има нещо сбъркано в тази държава от ЕС. Така че мислете преди да се качите в автобусите, тук може и да е на запад от Киев, но определено няма нищо общо с разбирането ни за западните държави, като Германия, Италия, Франция, Испания….

И между другото, не вярвайте, че някой тук раздава на бежанците пари, не тук може и да плащат нощувките ни, храната ни, но само ако живеем в хотели и то в следващите три месеца, след това трябва да се оправяме сами, ами ако войната продължи още много време, какво ще правим в България, не знам….“

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации