На снимката горе в дясно е Елизабет Джесоб, корабна стюардеса, оцеляла след три морски катастрофи на океански лайнери: "Титаник", "Британик" и "Олимпик".

Била толкова красива, че "White stare line" трудно я наемат, за да не предизвиква "вълнения" сред пътниците. Все пак успява и първият кораб, на който се качва, като стюардеса е "Олимпик". През 1911 година този огромен лайнер се сблъсква с военен кораб и с тежки поражения успява да се добере до брега.

След този инцидент, Елизабет се прехвърля като стюардеса на "Титаник". След сблъсъка с айсберга, се настанява в спасителна лодка, държейки непознато дете. След осем часа лутане пътниците в лодката биват спасени от Carpathia.

Това не отказва девойката от желанието да работи на големи кораби. През 1916 година започва работа на "Британик". През ПСВ този кораб е превърнат в плаваща болница, но, в резултат на необяснима експлозия, потъва. Елизабет скача във водата, едва не бива засмукана под кила, но успява да се спаси. Тогава госпожицата е на 29 години, но продължава да работи по корабите до 63 годишна възраст, когато се пенсионира.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации