"В края на миналата седмица и в началото на тази ние чувствахме, че се случва нещо в болниците. Направихме проучване в структурата, която управлявам аз, и се оказа, че само за понеделник сме приели 13 души. Толкова болни сме приемали преди това за една седмица. Което, въпреки че може да бъде изолиран случай, в нас възникна тревога. Цифрите доказват, че има събуждане в столицата, в Кюстендил категорично и в някои други области. Апелът е медицинските директори да затегнат редиците и да се подготвят за това, което ни очаква", заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на НОЩ и ВМА.Той подчерта, че въпреки че са разрешени различни неща, това не ги прави безопасни. И алармира, че нямаме 6 седмици до идването на третата вълна у нас. Според него тя ще дойде след 3 седмици.


"Никога не съм твърдял, че фитнесите са безопасно място, напротив - фитнесите са най-опасното място", категоричен беше проф. Мутафчийски и допълни, че сигналите от стъписани граждани от ситуацията по зимните курорти и в моловете са много.

Той подчерта, че спазването на мерките в хотелите, моловете и магазините е отговорност на съдържателите.Стигнахме най-ниското си ниво - 90 заболели, в момента сме 113 на 100 000. Нивата, от които тръгваме, са доста по-високи. Смъртността просто спадна до най-ниската си стойност 7,9 на 100 000 и почна да се качва пак", обясни шефът на НОЩ и ВМА."Колкото и да ми е неприятно да бъда в ролята на лош вестител, аз не мога да спестя факти, това е действителното положение. Ако ще задавате въпроси кога и как ще се отхлабват мерките, ще звучат не особено издържано", каза ген. Мутафчийски.

Източник:bgonair.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации