Нови закони и наредби в САЩ

Повечето законодатели в САЩ прекъснаха до новата година, но част от тяхната работа е на път да бъде усетена в редица нови закони и разпоредби, които трябва да влязат в сила на 1 януари.


Тези нови правила засягат много области от живота от разсеяно шофиране до марихуана до платен отпуск по болест - ето извадка от промени, които ще засегнат работното място, бизнеса и финансовите пазари през 2021 г.


Марихуаната става законна в Ню Джърси и Монтана

Пет държавни инициативи за марихуана бяха приети през ноември, като развлекателните плевели бяха легализирани в Ню Джърси и Монтана от 1 януари. Марихуаната ще стане напълно законна за употреба в Монтана този уикенд, но все още не е законна за търговска продажба до 2022 г.


Ню Джърси обаче може да се окаже в правна сива зона, тъй като законодателите на щата все още водят преговори за законодателство, предназначено да придружава конституционното изменение, узаконяващо развлекателната марихуана.


„Има някои важни, искам да кажа, технически, но важни неща, които се опитваме да намалим“, каза губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи пред местна телевизия тази седмица .Избирателите в Аризона, Мисисипи и Южна Дакота също одобриха легализирани плевели през ноември. Законът за марихуаната за отдих в Аризона вече влезе в сила през ноември. Южна Дакота гласува едновременно да легализира рекреационната и медицинската марихуана, но губернаторът на щата заведе дело, за да блокира мярката . От своя страна гражданите на Мисисипи гласуваха само за легализиране на медицинска марихуана, оставяйки там развлечението незаконно.


Промените изглежда ще помогнат на американския сектор на канабиса да нарасне с допълнителни 9 млрд. Долара приходи между 2022 и 2025 г., според един проследяващ бранш .


Промени в разпоредбите за платен отпуск

Платеният отпуск по време на работа е друга област , която трябва да види промени - както нагоре, така и надолу - през новата година.


По време на първоначалния отговор на пандемията, Законът за първото реагиране на коронавирусите на семействата разшири Закона за семейните и медицинските отпуски с нови платени възможности за работници на някои компании. Но тези разпоредби изтичат в края на годината и няма да бъдат удължени с последната сделка за стимулиране.


Тъй като те трябва да изтекат, някои държави обявиха нови защити срещу платен отпуск. В Ню Йорк губернаторът Андрю М. Куомо наскоро обяви, че жителите на Ню Йорк могат да започнат да използват нови обезщетения за отпуск по болест на 1 януари 2021 г. , които дават на работниците един час платен отпуск за всеки 30 часа работа.


„Сега, докато продължаваме да отблъскваме COVID и изграждаме по-силен Ню Йорк, ние разширяваме това основно право на всички жители на Ню Йорк“, заяви Куомо в изявление.


В допълнение, Колорадо одобри инициатива за гласуване през ноември за създаване на платена програма за семейни и медицински отпуски в щата. Програмата ще създаде финансирана от правителството програма за осигуряване на 12 седмици компенсирано почивка, но ще започне до 2024 година .


20 държави вдигат минималната си заплата

Работниците с минимална заплата в 20 щати на САЩ ще получат увеличение в началото на новата година . Още четири щата, плюс Вашингтон, DC ще повишат минималните си заплати по-късно през 2021 година.


Работниците на Флорида ще получат едно от най-големите увеличения, след като през ноември гласоподавателите одобриха гласуване за постепенно увеличаване на минималната заплата до 15 долара до 2026 г.Останалите щати имаха нарастващи заплати в строителството. Флорида се присъединява към редица други щати - Калифорния, Кънектикът, Илинойс, Мериленд, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Йорк - които са в процес на постепенно увеличаване на минималната си заплата до 15 долара през следващите години.


Някои групи също дълго се противопоставят на увеличаването на минималната заплата и твърдят, че ще струват работни места.


Други не са съгласни, твърдейки, че увеличените заплати ще помогнат да се даде по-голяма покупателна способност на повече хора, което в крайна сметка помага на всички. Изпълнителният директор на Lakewood Organic Juice Скот Фурман, който е базиран във Флорида, се присъедини към Yahoo Finance по-рано тази седмица и отбеляза: „Мога да продам толкова много сок до 1%, така че нека се опитаме да развием средната класа и един от начините да направим това повишаване на минималната заплата. "


Нови разсеяни закони за шофиране

Няколко държави приемат разсеяни закони за шофиране от 2021 г., включително мярка от Вирджиния, която влиза в сила на 1 януари и прави незаконно използването на мобилен телефон по каквато и да е причина по време на шофиране.


"Разсеяното шофиране е сериозен проблем и трябва всички да работят заедно", каза губернаторът Ралф Нортъм по време на пресконференция, подчертаваща закона по-рано този месец .


В Аризона влиза и разсеян закон за шофиране , което прави незаконно „да държите или поддържате устройство с тялото си“ по време на шофиране. Калифорния има няколко нови закона за движение по пътищата, които предстоят за 2021 г. , включително увеличени наказания за „използване на мобилен телефон в ръчен режим по време на шофиране“.


Краен срок за „правилото на Волкер“

През октомври 2019 г. пет федерални финансови регулаторни агенции обявиха „финализирани ревизии за опростяване на изискванията за съответствие, свързани с„ правилото на Волкер “.“


Правилото, кръстено на покойния председател на Федералния резерв Пол Волкър , има за цел да ограничи доколко банковите единици могат да играят с парите на своите клиенти и е в центъра на финансовата регулаторна рамка на Dodd-Frank след кризата.1 януари е крайният срок за банките да се съобразят с тези ревизии. Фирмите, които нямат значителни търговски дейности, вече ще имат нещата по-лесно, с опростени изисквания за съответствие.


Обратното е вярно за фирми със значителна търговска дейност, тъй като сега те ще имат по-строги изисквания за съответствие.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации