Виена по това време на годината обикновено ухае на греяно вино и коледни сладки и събира многобройни туристи, но този път е необичайно притихнала
.


Австрийската столица посрещна една много различна Коледа. Един от най-празничните градове на Европа остана пуст, без типичното оживление. Очертава се и такава Нова година, тъй като Австрия влиза в третата си и най-строга блокада - затворени ресторанти, магазини, хотели. Ще работят само магазините за хранителни стоки и първа необходимост, аптеките, бензиностанциите, пощите и банките.


От 18 до 24 януари австрийците ще могат да посещават магазините само след отрицателен тест за коронавирус или с маска с висока защита. Поради тази причина държавата организира масово тестване на населението на 16, 17 и 18 януари. За целта се отварят специални пунктове в цялата страна.


Правилата, които влизат в сила от 27 декември, включват и забрана да се събираме с повече от един член на друго домакинство в затворено пространство.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации