В живота понякога изживяваме трудни моменти, обезкуражаващи, страшни, депресиращи дори. Но поддавайки се на отчаяние и униние не правим услуга на себе си, а напротив, задълбочаваме вътрешната си криза. За да избягате надалеч от подобни чувства и състояния, приготвихме списък с 20 вдъхновяващи цитата, мъдри мисли на известни и не толкова известни личности. Вдъхновете се!


* * *


"Повечето хора не слушат с намерението да разбират. Повечето хора слушат с намерението да отговорят. "


Стивън Кови


Поука: Запитайте се дали наистина слушате другите с желанието да ги разберете, да научите нещо ново или просто нямате търпение да се изкажете, без значение от чутото в разговора. Ако последното е валидно за вас, може би е добре да промените начина си на мислене и да отворите съзнанието си за повече нови неща.


* * *


"Научих, че хората ще забравят какво си казал, ще забравят какво си правил, но хората никога няма да забравят как си ги накарал да се чувстват. "


Мая Анджело


Поуката: Може да не помним детайлите, но винаги помним впечатлението и усещането от срещата ни с даден човек.


20 закона на Мърфи за живота


* * *


"Корабът е в безопасност, когато е на пристанището, но това не е целта на корабите. "


Уилям Шед


Поука: Може да сме в безопасност и да се чувстваме комфортно у дома, но целта на живота е да преживяваме нови и различни емоции, да живеем на пълни обороти.


* * *


"Ако вървите през ада, просто продължавайте да ходите."


Уинстън Чърчил


Поука: Какъвто и тежък момент да преживявате, той ще отмине само, ако не спирате да се опитвате да го промените.


20 ирландски поговорки


* * *


"Ако яйцето се счупи чрез външна сила, животът приключва. Ако се счупи отвътре, животът започва. Великите неща започват винаги първо отвътре."


Поука: Истинската промяна може да дойде само отвътре навън.


* * *


"Глупакът не знаеше, че е възможно, затова го направи. "


Поука: Не се ограничавайте и не слагайте лимит на възможностите си. Невъзможно е нищо.


Мъдрости от Ориента


* * *


"Бъдете, каквито сте и казвайте каквото чувствате, защото онези, които имат против, не са важни, а тези, които са важни, няма да имат против. "


Д-р Сюс


Поука: Бъдете, каквито сте и хората, които държат на вас, ще уважат това ваше качество, макар и невинаги да го харесват. Тези, които няма да разберат странностите ви, не заслужават времето и приятелството ви.


* * *


"Никой не може да ви нарани без ваше позволение."


Поука: Хората могат да ви наранят, само ако ги оставите да го направят.


20 мъдри мисли на Петър Дънов за любовта


* * *


"Никога не се оплаквайте за това, което вашите родители не са могли да ви дадат. Най-вероятно е било всичко, което са имали."


Поука: Любовта на родителите към тяхното дете е обич без граници. Оценете това, което са направили и дали за вас, защото най-вероятно това е било всичко, на което са били способни. 


* * *


"Никога не знаеш истината. Това, което знаеш, е истина."


Поука: Всеки има своята истина и версия за това, което се случва в живота и света. Не е задължително да има една-единствена истина, защото истината може да означава различни неща, погледната от няколко различни перспективи.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации