Кен Хенсли от емблематичната група Юрая Хийп почина на 75-годишна възраст. Новината съобщи неговият брат Тревър в социалната мрежа "Фейсбук".


"Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми Кен Хенсли почина в сряда вечерта", написа Тревър Хенсли.


"Красивата му съпруга Моника беше до него и успокояваше Кен през последните няколко минути с нас. Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко място и време, за да се примирим с нея. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни", допълва Тревър.



Кен Хенсли е британски музикант, роден през 1945 г. Той става популярен през 70-те години като член на т.нар. класически състав на рок групата Юрая Хийп . Кен е автор или съавтор на превърналите се в класически композиции песни на бандата, сред които и емблематичната July Morning.



В България тази песен придобива легендарен статут, а на нея има посветен и празник - едноименният Джулай Морнинг, отбелязван и до днес в нощта на 30 юни срещу 1 юли. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации