Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години в дома си в Иймуйден в неделя, 8 ноември. Причината за смъртта на легендарния музикант е сърдечен арест. 


Точно преди година Бентън бе в тежко състояние след претърпяна по спешност операция на гърдата.


Оскар Бентън бе в дълга кома след инцидент през 2010 година, точно когато се бе завърнал към кариерата си след дълго отсъствие от сцената. Мина период на борба за живот и когато бе обявено, че той повече не може да концертира, пее и записва, най-неочаквано легендата се завърна.


И го направи грандиозно, с нов стил и зареден с оптимизъм. Оттогава датира и сътрудничеството му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите - Джони Лапорте е и автор на новите му песни. Заедно концертират в цяла Холандия, Франция, Румъния и Турция.


Холандецът Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става известен с групата си Оскар Бентън Блус Бенд, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като световен хит става песента му The Bensonhurst Blues. Тя е и саундтрак на два филма - Pour La Peau D’un Flic с Ален Делон през 1979-а и La Buche през 1999 г.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Спомени от СОЦА

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА