Деветнадесет града у нас ще бъдат затворени за превозни средства на 22 септември и в тях ще се допускат само пешеходци. Събитието е част от конкурс, в който се включват населените места в опит да спечелят финансиране в размер на 20 000 лв. за общински проект, стимулиращ активния начин на живот.


В напреварата ще се включат общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй, Девня, Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен и Созопол.


В 19-те града в страната ще се проведат най-различни инициативи, които да дадат пример как дори и във времена, когато социалната дистанция е задължителна, можем да бъдем активни, използвайки времето си за разходка.


Миналогодишният победител община Девня най-убедително успя да защити своя проект пред журито и спечели конкурса. Общината получи възнаграждение от 20 000 лв., с които беше реновиран градският парк в ж.к. Река Девня и бяха закупени нови спортни съоръжения, детска площадка и кът за отдих.


Източник:top.bubolechko.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации