До 500 лв. еднократна помощ за раждане на първо дете в София, а за трето бебе да се дават до 1900 лв. Това предвижда програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца, внесена за обществено обсъждане в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“. Помощта е обвързана с образованието на родителите.

Вносителите предлагат да се стимулират родителите със средно и висше образование – бакалавър и магистър. За първо дете на хората със средно образование се предвижда финансов стимул от 400 лв., за второ – 700 лв., а за трето – 1500 лв.

При висшистите със степен бакалавър еднократната помощ за първо дете да бъде 450 лв., за второ – 800 лв., а за трето – 1700 лв. Съответно за магистрите помощта е 500 лв., 900 лв. и 1900 лв. Всичко това би струвало на общината по 8,2 млн. лв. годишно.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации