понеделник, 10 февруари 2020 г.

Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище “Хийтроу” в Лондон въпреки жестоката буря, беше управляван от българка и екипажа й. Командир Райна Косева има над осем хиляди летателни часа зад гърба си, предава Нова тв. Освен това тя е майка на три деца.

Приземяването на самолет при силен вятър изглежда страшно, дори и отстрани. Но командир Райна Косева е хладнокръвна, защото самолетите и пилотите се подчиняват на правила. “В нашата професия определено не се правят експерименти. Всичко е по правила и ние ги спазваме. Това ни е работата. Полетите се изпълняват от различни типове самолети и всеки тип самолет си има своите ограничения. Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са позволявали приземяване в такива условия”, сподели командир Косева.Заради насрещния вятър, полетът е продължил с около 30 минути повече от обичайното. “На летище “Хийтроу” времето беше неприятно за пътниците, тъй като имаше вятър. Имаше дъжд, имаше турболенция по захода, която е много неприятна. Тя е абсолютно безопасна като явление, както ще ви каже всеки един пилот, но е крайно некомфортна за пътниците”, допълни тя.

Пилотите не усещат турболенция защото са свикнали, от една страна, а от друга са тренирани. “Ние тренираме на всеки шест месеца, всички пилоти ходят на тренажори, където тренираме всякакви ситуации – от пожари, откази на двигатели, силни ветрове, турболенции”, разказва още командир Косева.

Тя е майка на три деца – близнаците Ивайло и Мария, и голямата й дъщеря Даниела. “Най-много обичам да си изкарвам времето с децата и общо взето правим всичко заедно – караме ски, колела, катерим се по планините, скачаме с парашути, бънджита”, споделя тя.Бурята “Киара”, която връхлетя Северозападна Европа, създаде транспортен хаос по летищата. Заради лошото време полет от Варшава до Лондон беше отклонен да кацне в Бирмингам. Въпреки силния вятър, пилотът успява да овладее машината и да я приземи безаварийно.


Самолет на “Бритиш еъруейз” пък взе разстоянието от Ню Йорк до Лондон с рекордните 80 минути по-бързо от разписанието си. Пилотът яхнал въздушен поток на бурята и развил 1327 километра в час.

Ураганни ветрове оставиха десетки хиляди без ток в Централна и Северна Европа. Наводнения и паднали дървета блокираха основни пътища и железопътни релси.Стотици полети бяха отменени в Германия и Холандия заради изключително силната зимна буря “Киара”, връхлетяла северните части на Европа, предаде “Ройтерс”.

Над 200 полета бяха анулирани от и за международното летище Схипхол в Амстердам заради бурята.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.