Ако се обадите, самото вдигане отсреща ще ви се таксува за около 30.00лв. Това е нова схема при която "телефонните измамници" наемат телефонни линии с допълнително таксуване в държави като Албания и Македония. Предупредете всичките си близки и познати ако получат подобен СМС да го игнорират.


Телефонните измами са един от най-разпространените видове мошеничество. Те не са само български патент, срещат се често и в Германия - отскоро и в един нов вариант.Как да се предпазим от мошениците?

Как да познае човек, че му звънят измамници? 

Полицейският комисар Ян Паул Маковски от Хилдесхайм дава няколко съвета по молба на най-тиражирания таблоид Билд. Те могат да бъдат полезни не само за германските граждани. Ето какво трябва да знаете, за да не ставате жертва на измами:

Телефонният номер, който се появява на дисплея, не е задължително верният!

Истинските полицаи и прокурори никога не питат по телефона за пари, или други ценности!

Истинските полицаи никога на вземат "на съхранение" пари и ценности!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети