Този човек на снимката е на 80 години и обикаля по заведенията с надеждата, че някой ще си купи магданоз или лук от градината му, защото няма 1 лев за да си купи хляб, а на бордюра пред къщата му не е позволено да продава, защото е незаконно и ще бъде глобен заради това че не е издал касов бон за продадена връзка магданоз за 30 стотинки.Понеже има само 40 и няколко години трудов стаж в хубавата ни държава, след като си плати сметките за ток и вода и покрие нуждите си от първа необходимост, му остават около 50лв за да изкара следващите 30 дни и така всеки месец.

Какво можеш да си купиш в България с 50лв?

Приблизително един килограм луканка и същото количество кашкавал? Когато се източват и крадат милиони държавни пари години наред проблем няма, обаче когато бедният старец продаде връзка лук за 50 стотинки защото няма пари да си купи парче хляб – тогава проблем има. Веднага се активизират държавните органи и идват да го глобят, показвайки, че всички са равни пред закона и трябва да го спазват. Според правителството, в момента България просперира.Ето просперитета, такъв какъвто го виждам аз. Всички обществени поръчки са с най-ниско качество, а са по-скъпи от същите такива в Германия, Норвегия и други по-изостанали страни от нас (Наскоро чисто ново кръстовище, което се строеше 1-2 години на стойност над 100 милиона лева се срути след първия дъжд, а една обикновена пейка струва 10 бона).

Стоките по магазините (дори и в малките градове) са по-скъпи от супермаркет в Лондон или Амстердам (явно имаме по-висок стандарт), в същото време заплатите и пенсиите са многократно по-ниски. Счупихме рекордите по затворени училища и болници, висока смъртност, ниска раждаемост, еднопосочни билети за чужбина (при ромите раждаемостта е положителна, все пак някой трябва да гласува).аконите, които се приемат работят в полза на 0.1% от населението, но не и за народа. Като се приберем обаче и си включим телевизора, ще видим палячо в костюм с тъпо изражение, който ще се подхилва самодоволно и ще казва как икономиката в България бележи невиждан прогрес и че по този показател задминаваме водещите държави в Европа и ще обяви тържествено, че след 8 месеца минималната работна заплата в България ще се повиши с 20 лв и стотина високоинтелигентни привърженици (носещи рекламни партийни тениски и щедро спонсорирани с 2 кюфтета и кенче бира) ще гледат с възхищение на спасителите и ще ръкопляскат.

Все пак с увеличението ще могат да си вземат 1кг кашкавал повече или ще си заредят няколко литра гориво на 20 годишната астра (и то всеки месец!), по-добре от нищо, нали? Какво ли ще бъде първото нещо, което управниците ще направят след изборите? Според мен най-логично е да заменят луксозните си лимузини за по 200000лв/бр. модел 2018г с по-хубави модел 2019г. (Даже може и марката да е по-добра в случай, че НАП са успели да обложат с данък всяко стръкче магданоз и всяка връзка лук, така икономиката на България ще се подобри значително)

Повечето от управляващите имат сметки и имоти в чужбина и са осигурили доживот дори и пра-внуците си, но за жалост наяждане няма.

(П.П. Не съм привърженик на нито един политик или партия. Текста е лично мнение. Ако има обидени, моля да ме извинят.)

Хубав ден.

Източник:action-news.eu
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Тъжно!:
    „Асен Васев:
    (обсъжда се законопроект за изменение чл. 50 от Закона за пенсиите - за пенсионери които работят)

    ...
    Второ. Не е ли правилно, понеже сега говорим по въпроса за пенсиите, пенсиите на селските стопани да се увеличат от 10 на 20 лв. месечно. Един мой избирател на 75 години ми каза следното: „Когато имотът ми не беше в ТКЗС, синовете ми се надпреварваха кой да ме вземе при себе си, а сега когато имотът ми е в стопанството и пенсията ми е 10 лв. на месец синовете ми бягат от мене като от чума.“ ...
    (средната пенсия по това време е около 20 лв на месец)“
    А за да ви стане още по весело - по това време цената на свинското е 1,7 лв/кг а белият хляб е 34 ст/кг. А галошите са стрували 3,5 лв. И това след около 20 г. комунистическа власт!
    https://kiselec1.blogspot.com/2019/12/39-26.html

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации