Гениалният италианец не бе просто артист, той бе епоха в киното и театъра. Мастрояни бе символ на Златния период на седмото изкуство. Отиде си на 72 години, след като загуби битката с коварна и тежка болест.
Обаятелният мъжкар Марчело Мастрояни е прегръщал на екрана най-красивите актриси, но май честичко е правел това и в живота, извън снимачната площадка... Но на него му прощавали дребните слабости и безбройните любовни романи.

Както и трите кутии цигари на ден. Защото "димящият чаровник", както галено го наричал големият Федерико Фелини, бил истински магьосник в общуването си с хората. Много често кинокритици и днес, коментирайки играта на други актьори от голям ранг, тъжно отбелязват, че "на световното кино повече две десетилетия му липсва... Марчело Мастрояни"!

"Аз не броя жените в живота си, аз просто ги обичам!", е знаменита фраза на Марчело. 

На снимачната площадка Мастрояни е прегръщал и целувал най-красивите кинозвезди на миналия век: Бриджит Бардо, Анук Еме, Моника Вити, Жана Моро, Клаудия Кардинале, София Лорен и много други. А в личния си живот бил официално женен за Флора Карабела, от която има дъщеря - Барбара.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации