Дори тези от вас, които не са обичали особено часовете по математика в училище, с удоволствие решават пъзели и различни логически задачи. Може би, защото те предизвикват способностите им. А вие считате ли се за добър човек в справянето с такива загадки? Ако отговорът е да, тогава се опитайте да решите тези 2. Само не любопитствайте и не поглеждайте отговорите!

Ето и нашето решение:
1*4+1=5
2*5+2=12
3*6+3=21
8*11+8=96


Задача 2 

Намерете числото, което съответства на зеленото сърце.

Решение:
Тук също може да решим задачата алгебрично, но ви предлагаме да го направим по следния начин - кои две естествени числа дават произведение 32? Отговорът е 4 и 8; • От втория пример откриваме, че зеленото сърце = 4, а синьото на 9; • От първия намираме, че червеното = 8. Следователно зеленото остава да бъде равно на 4.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации