Стотици доброволци събраха пари за осем кувьоза от пластмасови капачки по време на традиционната инициатива, която се проведе в събота във Варна, Пловдив и София. Общото количество материал е над 50 тона.

Между 20 и 40 стотинки е изкупната цена на един килограм капачки. Кувьоз от двата класа - среден или висок, струват съответно 18 000 и 25 000 лева, пише "Монитор".

Един килограм капачки заемат обем от около 5 литра, като всяка тежи около 1 грам, а изкупната й цена е 0,0003 лева. Това означава, че в една 5-литрова туба от минерална вода се събират около 1000 капачки. За един кувьоз от 18 000 лева е необходимо да бъдат събрани и предадени 60 000 000 капачки.

Най-мащабна бе акцията във Варна, където стотици се стекоха още от рано сутринта в събота да дадат своя принос. Благодарение на инициативата хиляди доброволци са предали досега над 48 тона пластмасови капачки.

Средствата са достатъчни за закупуването на животоспасяваща техника за Специализираната болница по акушерство и гинекология "Проф. Д-р Димитър Стаматов“ и прецизен неонатален веноскоп за Многопрофилната болница "Св. Анна“.

  Източник: ПИК
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

4 коментара:

  1. Всичко е въпрос на гледна точка. Аз се гордея с компютъра за 24 млн. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не че нещо, ама какво се случва с бутилките от тези 50 тона капачки?

    ОтговорИзтриване
  3. 50 ТОНА!!! Това е плашещо! Браво за кувьозите, но представете си ПЛАСТМАСОВАТА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА!!!

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации