Искат постоянен арест за насилника

Бащата, който в петък нанесе побой над детето си се е опитал да заколи и бившата си съпруга. Пред камерата на бТВ майката на пребитото 14-годишно момиче Ирина Янкова каза, че побойникът се опитал я убие пред децата им.
„Той не мисли къде и с какво удря. Много пъти ме е заплашвал, че ще ме хвърли през терасата. Пред трите ми деца той опря нож в гърлото ми и каза, че ще ме заколи, ще ме нареже на парчета и никой няма да ме намери. Децата пищяха, но той не се спира пред нищо“, каза Ирина.
„Физическият и психически тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да замина при родителите си в Сливен”, добави тя.
14-годишното момиче все още в болница с травми в корема, главата и със счупен нос.
Майката на детето Ирина Янкова разказа, че по време на развода бащата е поискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите й под негово влияние и от страх са казали, че искат да останат при него.
Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си.
„Обвиненията, които към настоящия момент са повдигнати, са за нарушение на заповед за защита от домашно насилие. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 г. Другото повдигнато обвинение е свързано със закана за убийство към детето”, обясни в говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева.
Предстои събирането на доказателства, тъй като разследването е в начален етап. При наличието на такива ще бъде повдигнато и обвинение по новия текст от Наказателния кодекс за домашно насилие, по време на което е причинена телесна повреда.
„Това беше едно необходимо изменение във връзка със зачестилите случаи. По този начин работата ни е значително улеснена, защото с всички способи на закона бихме могли да защитим пострадалия и да преследваме извършителите”, коментира Алексиева.
Предвиденото в закона наказание за този вид престъпление е лишаване от свобода от 2 до 10 години, добави тя.

По първоначални данни детето е със средна телесна повреда, но предстои съдебно-медицинска експертиза./Автор: Флагман.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации