петък, 14 декември 2018 г.

В северната част на Индия в долината на река Хунца живее малък народ, известен с дълголетието си. Много от жителите на тази област често живеят по сто и повече години.

През целия си живот те изглеждат млади и почти никога не се разболяват. Изследователи, които са изучавали живота на този народ, предполагат, че дълголетието си местните жители дължат на правилното хранене.Факт е, че хората от племето Хунца практически не консумират протеинови храни. Тяхната диета се състои главно от сурови зеленчуци и плодове, както и от овче сирене. А такива продукти като алкохол и сол при тях практически липсват.

През пролетта, когато реколтата още не е узряла, цялото население на племето съблюдава много строги пости, всички употребяват само питие от сушени плодове. Постите траят от 2 до 4 месеца и са издигнати в култ.Един забавен инцидент е свързан с дългия живот на тези хора. През осемдесетте години на двадесети век един от старейшините на тайнствения народ посетил Великобритания.

На летището документите му предизвикали объркване сред митническите служители, тъй като според тях притежателят им е роден през 1823 г. Служителите на летището заподозрели пътника, че паспортът му е фалшив, но съпровождащите го хора потвърдили, че техният приятел наистина е на сто и шестдесет години.
/pochivka.blitz.bg./
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: