Някои ще кажат, че мъжете не обичат да пазаруват. Но една работа е, когато жената избира много дълго време някакви си парцалки, а ти си само безплатен и безправен разносвач на пакети. И съвсем друга, когато ти сам в магазина си избираш интересни и необходими неща. Затова да пазаруват обичат всички, просто методологията е различна. Огромният брой търговски центрове и специализирани магазини предлагат асортимент за всеки вкус и портфейл. А набиращите популярност интернет магазини правят пазаруването още по-удобно, разнообразно и изгодно.  Но само преди няколко десетки години светът бе съвсем друг, а магазините видимо се отличаваха от това, което ние днес сме свикнали да виждаме. Серия снимки показват как е протичал шопингът в миналото.   

1. Да се пазарува в московския "Детски свят" за съветските деца си бе истинско събитие, а за повечето родители - разкош.   

2. Първият магазин за самообслужване е открит преди 100 години - през 1916 година. Изглежда, купувачите много харесват нововъведението. 

3. Процесът на самообслужване от близо.  

4. След години са отворени и първите магазини на самообслужване в СССР.  

5. Витрините с безалкохолно в супермаркет в САЩ - истински рай за учениците и възрастните любители на сладкото.   

6. Поход за свежи продукти в американския град Сиатъл през 1911 година. Вижда се, че пазарът за последните 100 години не се е променил много.   

7. Покупки за Коледа с цялото семейство - шопинг няколко години преди Първата световна война.   

8. Черен петък през далечната 1953 година. 

9. Стъклените витрини на магазин за дрехи през 1973 година. Новото оръжие на маркетолозите - да се подмамват купувачите още от улиците.   

10. Най-често към витрините се лепят деца, особено ако на тях са изложени мечтаните играчки.  

11. Гастроном в Одеса през 60-те години на миналия век - всичко е пред очите ти.   

12. Уличен пазар в Хонконг в началото на 80-те години, малко преди регионът да стане истински богат.   

13. Ех, тези американци. Шопинг през 1965 година.   

14. Кафе от кафемашина в Манхатън, 1987 година.  15. Така се е търгувало месото в Курган през далечната 1901 година.

/БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации