Роден през 1911 година в Правец в средно заможно семейство, Живков учи в родното си село и в близкия град Орхание, след което се премества в София и през 1932 година завършва средно техническо училище.

По това време се включва в комунистическото движение и през следващите години, в които работи като печатар, е активен в софийската организация на БКП. През 1935 година изглежда прекъсва връзките си с партията и в продължение на години не работи, издържан от съпругата си, която е лекар в различни села из България.

През 1943 година отново е привлечен към комунистическата партия и за известно време е отговорен за връзките между партийното ръководство и действащия в родния му край Партизански отряд „Чавдар“.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации