На този участък имало много произшествия с пострадали минувачи и тогава им хрумнала невероятната идея
В 6-милионния индийски град Ахмадабад трафикът е изключително напрегнат.

Един участък от улица в града имаше печална слава. Тук има пешеходна пътека, оборудвана с всички необходими знаци и маркировка. Но независимо от това авариите с пострадали пешеходци зачестиха почти всеки ден.

Тогава две местни художнички Саумия Пандя Тхакар и Шакунтала Пандя измислили необичаен способ как да намалят аварийността на този участък. Те нарисували на асфалта триизмерен графит на пешеходна пътека. Сега шофьорите имат чувството, че летят срещу бетонни блокове и набиват спирачки.Ефектът от графитите се оказал поразителен – за 3 месеца инцидентите с коли и пешеходци намалели 6 пъти!

„Когато за първи път видях графитите, си изкарах акъла и инстинктивно намалих рязко скоростта. И макар веднага да съобразих, че това е рисунка, за всеки случай карах много бавно докато отмина тези „блокове”.


Дори сега, когато минавам там и вече зная, че това е рисунка, намалявам скоростта, защото яркото петно на асфалта привлича вниманието и те заставя да се концентрираш”, разказва таксиджията Виджай Ансари.

Властите в Ахмадабад възторжено приели идеята на двете художнички и им предложили да нарисуват подобни графити и по улиците около училищата. Естествено те се съгласили и сега по улиците на града може да се видят впечатляващи рисунки.

Не е зле в този челен опит от далечната Индия да се вгледат и нашенските общинари.

Източник:politikata
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети