Един от първите американски сериали, излъчвани по българската телевизия, бе „Алф“. Историята за симпатичния космат извънземен и семейство Танер, в чийто гараж се разби космическият му кораб, грабна всички и се превърна в любима на малки, големи и още по-големи. Ситуационна комедия е създадена от NBC и се излъчва от 1986 до 1990 г., като и има един финален епизод, показан през 1996-а, в който обаче Танерови не участват. Общо сериите са 103.


Какво обаче се случи с актьорите от края на поредицата до днес? 

Мичу Месарош – Алф


За съжаление Мичу Месарош, който играе в костюма на Алф, почина преди малко повече от една година в болница в Лос Анжелис. 76-годишният висок едва 84 сантиметра мъж бе открит в безсъзнание в банята от неговия мениджър Денис Варта. Той е имал проблеми след изкаран инсулт преди 8 години. Месарош има роли в доста филми, но остана най-известен с ролята на Алф в едноименния сериал. Любопитен факт е, че в първия сезон той е бил в костюм покриващ цялото му тяло, но в следващите, заради оплакването, че му е много топло, е бил сниман само в горната част на тялото. Той има унгарски произход и е роден на 20 септември 1939 г. в Будапеща. Първите му представления са били в цирк, където е бил представен като най-малкия човек в света. Трябва да уточним, че актьорите, изпълняващи ролята на извънземното са двама, като вторият е Пол Фуско. Той е и създателят и вдъхновител на сериала, кукловод, роден на 29 януари 1953 година. Това е една от най-популярните му роли – управляването и озвучаването на Алф. Той е влизал в роля само когато героят му е сниман наполовина.

 Макс Райт – Уили Танер


„Майтап, бе, Уили!“ Ще се изненадате, но сериалът е съсипал живота на Макс Райт. Или поне така твърди актьорът, който бе в ролята на Уили Танер и имаше много близки отношения с извънземното в поредицата. За Райт животът след Алф е труден, тъй като губи ангажименти, има семейни проблеми, откриват му лимфома, заради която се подлага на химиотерапия. Най-сериозни обаче са проблемите му с алкохола и наркотиците – два пъти е арестуван за шофиране в нетрезво състояние. Най-скандалният момент пък е изтекло гей-видео с негово участие, след което се стига до огромен разрив с жена му Линда, от която има две деца. Доказателство за неприязънта си към „Алф“, Райт дава след смъртта на Мичу Месарош. „Toвa нe e тpaгeдия, очаквах го. Трагедия e когато cи oтидe някой млaд човек, нe такъв нa 76 г.“, написва Макс в Тwіttеr, но cлeд тoвa изтpива cвoятa публикация. Според много хора той е бил пиян, когато е пуснал поста. Преди две години актьорът, който днес е на 74, дaдe изявлeниe, в което яcнo личeшe, чe се cъpди нa сериала. Oщe преди време тoй xвъpли винaтa зa пропиването си нa „Алф“, който пpeз всичките 4 гoдини гo затрупвал c paбoтa и нe мy оставял никакво време за семейството. B CAЩ oбaчe се гoвopи, чe Paйт пoлзвa сериала като oпpaвдaниe зa coбcтeнитe cи нeвoли, тъй като тoй зaпoчвa дa пиe пo-усилено чa? няколко години cлeд края нa „Алф“. Към глaвния герой тoй e имaл oщe пo-лoшo oтнoшeниe, пoнeжe снимките се забавяли зapaди нeгo, a тoвa дpaзнeлo Макс. Все пак след сериала Райт записва и няколко роли в касови продукции, като сериала „Приятели“, филма „По-сърдити старчета“, има и добри постановки в театъра.

Ан Шедийн – Кейт Танер


Ан Шедийн е родена на 7 януари 1949 г. Ролята й на Кейт Танер е най-известната в дългата й кариера. Тя също като Макс Райт няма много добри спомени от правенето на сериала. „Повярвайте ми, на снимачната площадка беше ужасно! Продукцията бе технически кошмар – изключително бавно, горещо и потискащо. Сцена с Алф отнемаше векове – 30-минутен епизод означаваше 25 часа снимки“, спомня си тя. Актрисата обичала много екранните си деца и най-вече „дъщеря“ си Андреа Елсън (Лин). Ан обаче имала проблеми по-скоро с възрастните си колеги, някои от които имали „трудни характери“. „За мен е удивително, че „Алф“ се получи наистина чудесно и никой не разбра каква мъка бяха всъщност снимките“, споделя актрисата.
Днес Ан Шедийн има собствен антикварен магазин, учи на занаята комедийни актьори и декорира домовете на приятели като Джордж Клуни. От 1984 г. е женена за Кристофър Барет. Дъщеря и Тейлър е родена през 1989 г.
 0_Anne_Schedeen
 Днес Ан Шедийн има собствен антикварен магазин, учи на занаята комедийни актьори и декорира домовете на приятели като Джордж Клуни. От 1984 г. е женена за Кристофър Барет. Дъщеря ? Тейлър е родена през 1989 г.

Андреа Елсън – Лин Танер

Дъщерята в сериала е красавицата Андреа Елсън, родена на 6 март 1969 г. в Ню Йорк. Актриса е от дете, пътува много заради баща й, който се снима в реклами. До ден-днешен остава най-известна с ангажимента си като Лин Танер в „Алф“ и ролята на Алис Тейлър в „Whiz Kids“. За крехката си възраст – едва на 17, снимките на „Алф“ се оказват доста уморителни за Андреа и тя дори развива булимия заради желанието си да остане слаба. Появява се за кратко и в други два хитови сериала – „Женени с деца“ и „Стъпка постъпка“, но през 1997 г. се отказва от киното, след като ражда дъщеря си Клер. Преди това, през 1993 г. Елсън се омъжва за телевизионния продуцент на „Алф“ Скот Хопър. През 2001 г. двойката се сдобива и със син. Днес тя е също толкова красива, колкото и преди 3 десетилетия. Самата тя споделя, че именно бракът я държи все така млада, лъчезарна и енергична. Голямото й семейство включва и два домашни любимеца – котка и куче, които живеят в мир и разбирателство.

Бенджи Грегъри – Брайън Танер


Бенджамин Грегъри Хърцбърг е роден през 1978 г.  и най-известен с ролята си на Брайън Танер в „Алф“. Освен там участва в няколко сериала като Fantastic Max (1988-1990), Fantasy Island (1978), The A-Team (1984), TJ Hooker (1984), Amazing Stories (1985), „Зоната на здрача“ (1985) и Mr. Boogedy (1986). Той участва също и в игралния филм Jumpin’ Jack Flash (1986). Прави няколко изяви и в шоуто Punky Brewster. Неговото цяло семейство са актьори, а баба му се изживява като негов агент. Бенджи Грегъри се отказва от актьорската си кариера през 1993 г., с надеждата да намери по-добра реализация в шоубизнеса. Между 2003 и 2005 г. служи в американския флот. Отказва се през 2005 г. по здравословни причини. Днес живее в Аризона с жена си Сара и децата им. Въпреки че само на 8 години става световна звезда, бившият вeчe актьор cчитa yчacтиeтo cи в „Алф“ зa грешка. „Сгреших фaтaлнo, чe се включих в „Алф“. Poдитeлитe ми мe предупреждаваха дa се съсредоточа върху yчилищeтo, нo aз бяx толкова малък и мечтаех за Холивуд. He очаквах, чe сериалът щe cтaнe такъв xит. Cпoмeнитe ми oт oнoвa време вeчe изблeднявaт все повече, зaщoтo бяx нa 8-12 г. пo време нa снимките. Зa мoя огромна изнeнaдa cлeд „Алф“ никой нe мe потърси, нe знaя зaщo“, споделя Бeнджи Грегъри. Днес той е на 39 години, изцяло се e oт?ъcнaл oт cлaвaтa и paбoти като тъpгoвeц. Бившият актьор cмятa, чe e грешка дa зaпoчвaш oщe oт дeтe дa се cнимaш във филми, ако искаш дa cтaнeш звeздa, зaщoтo така мнoгo пoвeчe време щe тpябвa дa се доказваш пред хорахта.

Джон ЛаМота и Лиз Шеридън – съседите Тревър и Ракел Ачмонек


Винаги любопитните и дразнещи съседи Тревър и Ракел Ачмонек бяха изиграни прекрасно от Джон ЛаМота и Лиз Шеридън. Първият е роден през 1939, а тя – десет години по-рано. След „Алф“ нахалния съсед на семейство Танер, Тревор Ачмонек продължава да прави някои запомнящи се роли в киното и в телевизионни постановки. Ликът на бившия боксьор Джон ЛаМота е запечатан в Залата на славата. Днес 78-годишният мъж е собственик на нощен клуб, който държи със свой племенник, също боксьор.

Liz achmoneck

Съпругата на Ачмонек – Ракел, също е познато лице от големия екран и от телевизионни постановки. 88-годишната Лиз е омъжена за тромпетиста Джейм Дийн до смъртта му през 2003 година. Двамата се запознават докато тя работи като… танцьорка в нощен клуб, в който той свири. Съпругът й умира от рак на белите дробове, като й „завещава“ дълг от 80 000 долара и тя е принудена да обяви банкрут. Семейството има една дъщеря.

Ан Меара – Дороти Халиган

Ан Меара, която изигра майката на Кейт Танер – Дороти Халиган, за съжаление днес не е между живите. Тя си отиде от този свят през 2015 г., когато бе на 85. Нейните комедийни изпълнения със съпруга й Джери Стилър й помагат да се утвърди в киното и телевизията. В тях тя играе в продължение на 60 години. Техен син е известният холивудски комедиен актьор Бен Стилър. Известна е и с роли във „Всички мои деца“, „Сексът и градът“ и други. През 2006 г. тя изпълнява една от ролите във филма „Нощ в музея“, където си партнират с Бен Стилър.

Източник: debati.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации