Издирвана от четири години елитна сводница, участвала в международен канал за проститутки, бе арестувана при съвместна акция на Районна прокуратура – Благоевград и Агенцията за борба с трафика на Кипър.
40-годишната Елмаз Колева е задържана в луксозния си апартамент в столицата след проведени претърсвания на адреси в Благоевград, София и Ларнака, обитавани от участниците в мрежата за „бели робини“.
Българката, известна в ъндърграунда като Наташа, е издирвана от 4 години от кипърските власти като най-опасната и комбинативна сводница на Балканите. Усилията им удряли на камък, тъй като тя сменила 7 пъти имената си. Била Елза, Клаудия и Елена с различни фамилии, което станало напълно легално с дела за смяна на имената в Районен съд – Шумен, където била родена.
В дирите на маман влезли благоевградските прокурори покрай разследването на сводника Мартин Филипов. Когато вече бил задържан, една от неговите проститутки разказала, че преди време била трафикирана в Кипър и други сводници, заели мястото на Марто Дебелия, искат да я изпратят да работи отново там. По случая е предприето разследване и в продължение на половин година е следен целият канал.
Оказало се, че маман Наташа работи с изключителен престъпен размах и разполага с проститутки от България, Русия, Гърция, Румъния. Момичетата предлагали сексуслуги в апартаменти в Лимасол и Ларнака под зоркото око на румънски охранители. Когато пътували до различни места, те били под онлайн контрола на Наташа, която говорила с тях по телефона. Минималната тарифа за сеанс била 30 евро, като понякога едно момиче имало 55 клиенти на ден.
Сводничката получавала половината от дневната заработка на проститутките, като това ставало през трети лица, за да не може да бъде проследена. След като я надушили, че е на родна почва, благоевградските прокурори информирали кипърските си колеги и е сформиран съвместен екип по линия на Евроджъст. В един и същи ден са предприети претърсвания в България и Кипър, проведени са разпити на свидетели пред съдия и след събиране на безспорни доказателства Елмаз Колева е задържана.
В дома й в София са открити множество телефони и голяма сума пари в евро. Тя е обвинена за трафик на 6 жени, сред които има и от Благоевград, с цел сексуална експлоатация и имотна облага. Късно снощи Елмаз Колева бе докарана в Районен съд – Благоевград за разглеждане на мярката й за неотклонение. Делото се гледа при закрити врати от дежурния съдия Гергана Симеонова, която уважи искането на прокурор Елица Калпачка да й определи най-тежката мярка „задържане под стража“.
Разследването на цялата престъпна дейност на сводничката продължава в посока пране на пари и укриване на данъци. Тепърва ще се установява произходът на парите, с които е закупила два луксозни апартамента в София и Кипър, както и над 100 000 евро, които има в банкови сметки, като по случая е информирана КОНПИ.
Мегаразследването, проведено при пълна конспиративност и без изтичане на информация, е най-голямото през последните години за Районна прокуратура – Благоевград. Заслуга за успешната реализация имат полицаите от Първо РУП – Благоевград, СДВР и служителите от ДАТО.

Източник: struma.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации