Сестрите Белнейски - Христина и Росица са намерени мъртви през 2006. Обезобразените им тела бяха открити от овчар в местността „Грамадите” между Пещера и Брацигово. Разследващите търсиха убиеца около две години безрезултатно. В края на 2008 година експертите откриха следи от Лазар Колев под ноктите на Росица и във вагината на Христина. Съдът осъжда на доживотен живот Лазар Колев.

Сестрите Белнейски са убити от джип, движещ се със свръхвисока скорост, а след това труповете им са обезобразени до неузнаваемост. Това ще стане ясно, ако МВР назначи ексхумация на труповете на двете сестри. Преди време стана ясно, че според доклад на Скотланд ярд момичетата са жертви на катастрофа. Специалисти тогава потвърдиха, че са виждали с очите си доклада, в който пише, че раните по двете тела са идентични. Т.е., нанесени са от кола с висока предница, най-вероятно джип. Тогава нито една медия не публикува тази информация, а от МВР заявиха, че такъв доклад не съществува.
Знае се, че  Румен Петков направи всичко по силите си, за да прикрие престъплението.
Под сурдинка се говореше и, че близки до МВР-шефа Петков  хора са замесени в  престъплението. Това твърдяха  и полицаи от Пазарджик. Според тяхната версия личен приятел на Глъвъта е пряк участник в престъплението. То е прикрито и то със съдействието на полицаи, като труповете на децата са допълнително обезобразени така, че травмите им да приличат на зверско изнасилване. Накрая главите им са размазани с камъни, за да бъдат прикрити травмите от джипа. Чудовищното в случая е, че сестричките са били обезчестени след смъртта си, а после изкарани леки жени от някои коментатори, подчинени на Петков.
Голите тела на сестрите Белнейски бяха изхвърлени в скалистата местност "Грамадите" между Пещера и Брацигов. Криминалистите са категорични, че полицаите и разследващите са допуснали груби грешки още при първите часове след откриването на телата.

МВР започва да работи по случая 4 дни и една нощ след смъртта на момичета. Първото, което "специалистите" правят в моргата е да измият старателно телата, с което изличават всякакъв ДНК-материал.
11 години по-късно майка им Фани намира утеха в 12-годишната Мария, осиновена от детски дом, а бащата Стоимен не можа да преживее мъката по дъщерите си и издъхна от масивен инфаркт на 3 февруари 2015 година, докато беше на работното си място като стрелочник на жп гарата в Пазарджик.
Овдовялата и осиротяла 50-годишна жена почете преди дни паметта на децата си и съпруга си, които са погребани едни до други в гробищния парк в родното й село Главиница, и продължава да се бори с недоимъка и да си търси допълнителна работа, за да може да се грижи за осиновената си дъщеря Мария. Фани трябва да запази апартамента, предоставен им от компанията БДЖ, за да не остане с детето й на улицата. Благодарна е, че е срещната разбиране от ръководството на БДЖ и те са удължили договора й за наем до 2021 г., докато Мими навърши пълнолетие.

Междувременно делото за двойното убийство на сестрите Белнейски е отдавна приключило, единия от мъчителите на момичетата и убиец е в затвора, но Белнейска продължава да вярва, че не е билсам. Имал е съучастници. Сам човек не може да прояви такава жестокост и да ги умъртви и двете.

Т.М.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации