Една от най-слабо населените държави в света, често се определя като замръзнала пустош, но истината е, че не са много държавите с по-висок стандарт на живот. Ето и още няколко интересни факта за страната на лосовете и кленовия сироп.

1. Канада получава своето име по погрешка. След като френският изследовател Жак Картие пристига в новите земи, той се среща с няколко от местните, които го канят в тяхната „kanata” - в буквален превод от техния език – село.

2. В Канада се намира най-дългата улица в света. Тя започва от езерото Онтарио и стига до границата с Минесота, и е с дължина 2 000 км.

3. През 1915 г. Канада експортира за лондонската зоологическа градина мече на име Пух, което станало любимец на малко момче, носещо името Кристофър Робин Милн, сина на Алън Александър Милн, който впоследствие написал любимата на много деца книга "Мечо Пух".

4. Онтарио е дом на най-малкия затвор в света, който се простира на площ от 24,3 кв.м.

5. Единствената канадска пустиня е с дължина 15 мили. Тя се намира в Британска Колумбия и е единствената пустиня в светa, която разполага с алея за разходки.

6. 50% от канадците имат телевизор в спалнята си. 128 000 канадски домакинства имат телевизор в банята си.

7. Баскетболът е измислен от канадеца Джеймс Нейсмит, за да има, с какво да се занимават неговите студенти по време на дългата зима.

8. Канадският град Монреал, някога наричан Градът на църквите, има повече църкви отколкото къщи.

9. Почти половината от канадците са родени в други държави.

10. Канадците консумират повече макарони и сирене, от която и да било друга нация.

11. Канадската столица Отава някога е била един от най-опасните градове в Северна Америка заради бруталната природа на дървосекачите.

12. 77% от кленовия сироп в света се произвежда в Квебек.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети