По улиците на София отново се движи автобус „Икарус“

„Невероятен шум, мирише на нафта и пушек“ – това са част от спомените на пътниците, които са решили да се възползват от атракционната ретролиния на градския транспорт в София.


Днес обаче возилото е ремонтирано и няма спомен от неприятните преживявания от миналото.От столичната компания за автотранспорт са пуснали по улиците на града атрактивен автобус „Икарус“ за онези, които изпитват носталгия по комунистическа България.


Това е превозно средство, произвеждано в Унгария. Автобусите „Икарус“ бяха масово използвани у нас в градския транспорт преди 1989 г. След това имаше още десетина година, в които хората пътуваха ежедневно в тях, докато не бяха подменени от по-модерни автобуси.


Една от последните линии, по която се движеха автобусите „Икарус“, беше №120, припомня bTV.


„Икарусът“гордо тръгва по улиците у нас в средата на далечната 1967-а година. За модерното возило се заговоря бързо, а гражданите са щастливи от придобивката си. За унгарския тигър говорят и шофьорите в градския транспорт. Било въпрос на чест да подкараш машината.

Източник:namoreto.bg


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации