През 2014 година в педиатричния център идва жена, която носи три месечно бебе, увито в одеяло. Сладкото бебе с име Ника страда от сериозно заболяване на мозъка, което е причинило цереброспинална течност, която се е натрупала в нейния череп и заради това нейният череп изглежда като на дете от друга галактика. Малката Ника се нуждае от незабавна медицинска помощ.След няколко дни Сара решава да провери как е малкото бебе отива на гости в дома на майката, където прави страховито откритие – бебето е изоставено сред боклуци и положено да легне върху чувал с ориз, а от майката – няма никаква следа.

В допълнение детето е напълно недохранено поради небрежността на майката.Сара прави отчаяни опити да намери майката и да поговори с нея, да й разреши да стане приемен родител на беззащитното дете, защото се нуждае от незабавна помощ и може да се стигне до фатален край.

Накрая Сара успява да говори с майката и да я убеди, а самата жена, мисли, че нейната дъщеря е в такова състояние, в резултат на зло проклятие – така вярват хаитяните.Майката на Ника разкрива своята история – тя е работила като проститутка и когато е разбрала, че е бременна се е опитвала да убие плода с отрова, което е често срещан начин за повечето жени в Хаити и се оказва, че разтройството на мозъка се дължи в следствие на множеството погълната отрова.

Сара дори прави блог, където качва историята на Ника и пише редовно статии за състоянието на малкото момиченце.В началото лекарите не са давили никакви надежди, защото освен увредено, детето е и недохранено, което прави неговата битка за живота му почти невъзможна, но Сара не се предава и стои плътно до тримесечното бебе.

Ника е много борбено дете и нейната воля и жажда за живот й помогнаха да спечели битката! Толкова е малка, а такъв голям боец! През февруари 2015 година, Ника прекара 6 месеца при Сара, която е нейна приемна майка. В последствие Сара получава документи за попечителство над малкото съкровище. Младата жена и нейният спътник в живота се грижат за Ника, все едно е тяхното собствено дете.Лекарите са успели да намалят обиколката на главата на малкото момиченце с 5 сантиметра посредством премахването на повече от 2 литра излишна гръбначно-мозъчна течност.

Нека им пожелаем много семейно щастие!

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации