Снимка от 1983-та година предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Тя е публикувана във фейсбук групата "Изгубени в миналото - Lost in the past". На кадъра се вижда старата вятърна мелница в Созопол.

Коментарите, разбира се, са най-различни:

- През 88 година беше първото ми море - сам! Бях спестил към 200 лева и отидох в Созопол, стоях близо 10 дни, като не съм се лишавал от нищо … С отиването и връщането с влака … и се върнах вкъщи с около 50 лева …

Снимка:bgspomen.com

- В доброто старо време Беше всичко Истинско!Щастливи спокойни години живяхме!На морето и на планината ходихме всека година!

- Било е някога ...когато и плажа на къмпинг Златна рибка беше широк 100 метра до дюните.

- Обърнете внимание на паркиралите върху тротоара автомобили. Хаосът в България не е от вчера.

 Мили спомени, благодарим за снимката!!!

- Беше малко, тихо, спокойно и китно градче! Сега е лудница!

Снимка:bgspomen.com

БЛИЦ припомня, че легендарната вятърна мелница в Созопол изгоря до основи в нощта на 5 срещу 6 ноември 2012 г.

Ето какво гласи информация на Дарик, непосредствено след инцидента, илюстрирана със снимка на обгорелите руини от мелницата.

"От полицията съобщиха, че дървената сграда - един от символите на Созопол, е изгоряла почти до основи рано тази сутрин. През лятото тя е работела като ресторант.В потушаване на пожара са участвали два противопожарни автомобила и осем огнеборци от бургаската и созополска служби. От инцидента цялата сграда е изгоряла напълно.

Постройката е собственост на Община - Созопол, като е била отдадена под наем на 53-годишен созополчанин. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление Полиция - Созопол."

На снимката на изгорялата мелница от преди близо 10 години добре се вижда и размаха на плътното застрояване на Созопол още тогава, почти до прибоя на вълните./БЛИЦ/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации