Роден като Фарук Булсара в Занзибар, вокалът на емблематичните Queen е един от най-любопитните и ярки музиканти в човешката история


 Въпреки дългогодишната си връзка с Мери Остин през 70-те на миналия век, до края на живота си той изразява сексуални предпочитания към собствения си пол. Краят на връзката му с Мери всъщност става начало на свръхблизкото им приятелство. Те са толкова скъпи на сърцата си, че след кремацията на Фреди прахът му е даден на нея. Мери е единственият човек, който знае къде се съхранява той.


Mila.bg припомня някои от неговите най-запомнящи се мисли.


1. "Няма да бъда просто звезда, а ще се превърна в легенда. Дори и да нямам пукнато пени, ще ходя като персийски принц и никой няма да може да ме спре", казва Фреди още докато е безпаричен студент.


2. "Когато съм на сцената, съм екстровертен, но отвътре аз съм един съвсем различен човек.


3. "Парите не могат да купят щастие, но, по дяволите, могат да ти го донесат!"


4. "Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен."


5. "Аз съм само една музикална проститутка, душице."


6. "Когато имам връзка, винаги се хвърлям в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв."7. "Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа."


8. "Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам"


9. "Не искам да променям света с нашата музика. В песните ни няма скрити послания. Обичам да пиша песни за съвременна консумация."


10. "Аз съм сигурен, че любовта е над всичко, но тя може и да те унищожи. Трябва да бъдеш много силен. Любовта може да разруши всичко, което си създал, ако й го позволиш."


11. "Може да имате всичко в живота и въпреки това да останете най-самотния човек. И това е най-тежката самота. Успехът ми донесе почитатели от целия свят и милиони лири стерлинги. Но не ми позволи да притежавам oнова, от което всички се нуждаем: любов и постоянна връзка. За мен любовта е като руска рулетка."


12. "Изцяло праволинейните хора ме отегчават до смърт. Харесва ми да се обграждам със странни и интересни хора, защото те ми носят усещането за пълнотата на живота. Да, аз харесвам чудаците."


13. "Обичам да постигам всичко сам. А всичко, което са направили за мен и са ми дали, е просто една утешителна награда за пораженията ми."


14. "Животът е игра. Всичко зависи от вас, вашите идеи и вашите мисли. Ще трябва само да се вдигнете от дивана и да тръгнете напред, макар и бавно, до върха!"


15. "Моята душа, подобно на медала, има две страни: едната е светла, а другата е тъмна."


16. "Не искам да се озова в рая след смъртта си - в ада ще е много по-добре. Само си помислете за всички интересни хора, които може да срещнете там и веднага ще ви се прииска и вие да се озовете там."

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети