Тежки обвинения от бившия държавен глава към Румен Радев. Ето какво каза днес Плевнелиев:


България успя да постигнем една много важна сратегическа цел – влизането в Еврозоната, каза президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017) пред „Дарик“.


Когато имаме лоша здравна култура и лоша здравна система, резултатите са видими, коментира той във връзка с високата смъртност от коронавирус у нас. Нужда е дълбока реформа, посочи Плевнелиев.България по време на втората вълна на коронавируса тръгна по пътя на Швеция и реши да не затваря. На първата вълна се справихме добре, но на втората се провалихме, заяви президентът.


Той обяви, че ще си сложи ваксината, когато дойде редът му – без ваксина няма да стане.


Меко казано съм категорично несъгласен с президентa Румен Радев, посочи Плевнелиев по повод обявената от държавния глава дата за изборите през март. Плевнелиев обясни, че за да бъде насрочена дата трябва да се проведат серия консултации, които Радев не е провел – не може президентът просто да излезе и да обяви една дата.


Видяхме какво се случи в Румъния, имаше изключително ниска избирателна активност. Ако при нас има толкова ниска избирателна активност, това ще доведе до нестабилност, посочи Росен Плевнелиев.


В момента сме във фаза на изключително протипоставяне, каза той. Румен Радев във време на пандемия не свика КСНС, с това той потъпква закона, Консултативен съвет трябва да се свиква на три месеца, коментира още Плевнелиев.


По думите му, битката между генерала президент и генерала премиер не е битката на българския народ.


Много бързо, още на третия-четвъртия ден, протестът се политизира и затова той не успя, смята Плевнелиев във връзка с продължилите месеци наред демонстрации в страната с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.


Плевнелиев обяви и че подкрепя решението с наложеното на РС Македония вето. Зоран Заев трябва да направи реформи, правилен е натискът на България, посочи президентът. В битката между демократи и популисти – ще подкрепям демократите. Моята стратегическа цел е България да се интегрира и в Еврозоната, защото само когато се интегрира в Еврозоната, ще може да се интегрира в Европа. Иначе остава в периферията, каза още Плевнелиев.

Източник:noviniplus.bg7.eu

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации