Започва ваксинацията в България

Създадена е необходимата организация първите ваксини срещу COVID-19 у нас да бъдат поставени на 27 декември. Това стана ясно след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Националния ваксинационен щаб и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

Очаква се първите близо 10 000 дози от ваксината срещу COVID-19 да пристигнат от Белгия в България най-късно на 26 декември. На границата камионът, който ги превозва, ще бъде посрещнат и ескортиран до Бул Био, където под постоянна полицейска охрана, ваксините ще бъдат приети. 

При всички необходими за съхранението им мерки и с полицейски ескорт флакони ще бъдат транспортирани и до регионалните здравни инспекции в Пловдив, Бургас и Варна, информират от Министерство на здравеопазването./Bradva.bg/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети