Важни съвети, свързани с различни и жизненоважни теми като хранене, кръвно налягане, крака, зъби и много други


Медицинските експерти ни дадоха топ 10 на съветите, които смятат, че трябва да знаем. Те са свързани с различни и жизненоважни теми като хранене, кръвно налягане, крака, зъби и много други.


Тази храна присъства в повечето хладилници, но спрете да я давате на децата си!


1. Кръвно налягане


Ако вашият лекар иска да ви предпише лекарства за понижаване на кръвното налягане, попитайте за амбулаторен мониторинг на кръвното налягане, където първо се измерва кръвното налягане в интервали от 24 часа у дома..


Това е „златният стандарт“ за измерване на кръвното налягане и дава далеч по-точни показания от едно измерване при личен лекар. Следващият най-добър вариант е да си купите собствен монитор и да проверявате кръвното си налягане на редовни интервали вкъщи - записвайки резултатите.


2. Крака 


Отнасяйте се към тях като към вашето лице. Инвестирайте в богат овлажнител за крака и го използвайте всеки ден. Напуканите пети могат да бъдат болезнени, а инфекциите могат да навлязат в тялото чрез пукнатини в краката, особено ако имате диабет.


И не забравяйте, че пиенето на вода помага да се поддържа еластичността на кожата на краката, както и на лицето ви.


3. Зъби 


Не замествайте амалгамните пломби, защото не харесвате външния им вид или защото се притеснявате от живака. Подмяната им може да предизвика проблеми, ако нервът стане компрометиран.


Смъртоносно! Тези 5 инфекции идват от здравословната храна, а ни убиват

 


4. Психотерапия 


Не приемайте ненужни лекарства. Много от нас приемат лекарства без рецепта - включително аспирин, антибиотици, лекарства за астма, ибупрофен и стероиди - от които не се нуждаем. Те могат да изчерпват витамините от групата В (от съществено значение за повишаване на настроението и енергията) и могат да увеличат възпалението в мозъка, което го кара да остарява по-бързо и да мисли по-неясно.


5. Разширени вени 


Не пренебрегвайте болните крака. Около 30% от възрастните имат проблеми с разширените вени, но само при половината от тях те се виждат на повърхността.


Другата половина има „скрити разширени вени“ по-дълбоко под кожата, за които не разбират, докато не получат болки в краката, подути глезени, флебит, екзема, червени или кафяви петна по глезените или язви на краката. И никой лекар или медицинска сестра не могат да кажат, че нямате „скрити разширени вени“, докато не си направите дуплексна ехография.


6. Гастроентерология 


Опитайте нови храни. Около 60% от британците ядат едни и същи храни всеки ден. Колкото и здравословни да са храните, това не е добре за червата ни. Храносмилателната система се нуждае от разнообразна храна, за да абсорбира голямото разнообразие от хранителни вещества и минерали, от които се нуждаем.


Жена чу странни звуци и помисли, че мъжът й хърка, но после пребледня от ужас


7. Таблетки 


Не плащайте до 10 пъти повече за опаковка болкоуспокояващи. Има грешно схващане, че марковите продукти са по-добри и, че „получавате това, за което плащате“. Всъщност обикновено плащате главно за цвета и стилната опаковка.


8. Сепсис 


Обмислете сепсиса. Ако вие (или любим човек) имате симптомите на инфекция и се чувствате по-зле, отколкото някога сте се чувствали преди, попитайте личния си лекар или болничния лекар дали това може да е сепсис. А ако сте вкъщи, наберете спешна помощ и стигнете до лечебното заведение. Разлика от само един час в получаването на лечение може да означава разликата между живота и смъртта.


9. Ходене 


Не бягайте. Човешкото тяло е проектирано да ходи - и да бяга от време на време, когато стартира механизмът „борба или полет“. Силата на натиск и износването на долната част на гръбначния стълб и ставите просто износва всичко по-бързо. 


За да увеличите сърдечната си честота, направете интервали от надграждане от бърза разходка до лека пробег, а след това бавно бягане и отново обратно.


10. Хранене 


Игнорирайте всякакви надписи от предната страна на пакета. Фрази като „без захар“, „веган“, „без глутен“ и т.н. ви казват само това, което НЕ е в продукта, а не какво има в него. Списъкът на съставките на гърба на пакета е това, което трябва да прочетете.


Нашата мантра е: „Ако храненето ви грешно, от лекарството няма полза. Ако храненето ви е правилно, от лекарство няма нужда"./zdrave.to/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации