Френското правителство наложи по-строги ограничения за коронавирус в още четири града с висок процент на заразени, предаде БГНЕС. Градовете Лион, Лил, Гренобъл и Сент Етиен ще станат зони на максимална сигерност от събота. 


Баровете и ресторантите ще трябва да бъдат затворени, както направиха в Париж по-рано тази седмица и в Марсилия миналия месец. Мерките бяха обявени след като Франция регистрира почти рекордните 18 129 нови случая. "Ситуацията се влоши в няколко мегаполиса през последните дни," заяви френският министър на здравеопазването Оливие Веран на пресконференция. Максималното ниво на предупреждение във Франция влиза в сила, когато степента на инфекция в дадено населено място надвишава 250 инфекции на 100 000 души и поне 30% от леглата за интензивно лечение са запазени за пациенти с коронавирус. 


Положението на Франция с коронавируса отразява това на други европейски страни, включително Холандия, Полша, Украйна и Чехия, които също отчетоха рекордни увеличения на ежедневните случаи през изтеклото денонощие.


Източник:www.actualno.com


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации