На снимката отдолу се вижда закуска в една средностатистическа българска болница. Коментарът е излишен.

Как е в Япония?

Всяка година в Япония има безплатна и задължителна “нингендокку”, което ще рече пълно изследване. Трае няколко часа, обикновено от сутринта рано (по желание и със заплащане има и 24-часови, тоест с преспиване и храна, приготвена за един.. “Нингендокку” е с невероятна експедитивност и мед. сестри те поемат “една от друга”. Като свършат прегледите и изследванията (резултатите ти “докладват” след няколко дни в удобен час пред компютъра и главния лекар с екипа си), получаваш талон за обяд в един от ресторантите на билдинга, в който е клиниката. Обикновено на един от най-високите етажи,пише новини.бг

Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря в японската болница.
Изчислени са калориите и необходимите витамини. При постъпване в болница, по време на лечение и във възстановителния период преди изписване храната е различна.

Написаното е за всеки. Има и “по-специални” случаи и болници, когато (обикновено при раждане) бъдещата майка може да поръча храната си и главният готвач на столичния петзвезден хотел “Окура” я приготвя за нея…
Клинични пътеки няма.


Задължителната застраховка за преглед, лекарства и операции е разпределена така 70:30. Пациентите заплащат 30% и не е непосилна сума. След определена възраст тя става 90:10, като държавата (от данъците в годините) заплаща 90%.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети