Девойка издъхва
26-годишната Добринка Крумова от жк „Бистрица” в Дупница издъхна вчера след продължително боледуване. Младата жена за 6 месеца се стопи наполовина от незатваряща се рана след оперативна намеса.
Преди време тя се бе оплакала, че не искат да я приемат нито в частната, нито в общинската болница в Дупница, тъй като не е здравно осигурена, пише Блиц.

Добринка Крумова бе оперирана през септември миналата година в частната болница в Дупница. Тя е била с анус претер, д-р Ени Лефтеров тогава извършил операцията, но разрезът повече от 6 месеца не зараствал.Проблемите на Добринка започват преди 7 години, когато след раждането на сина си получава перитонит и се налага оперативно лечение. През 2010 г. отива заедно с приятеля си в Бургас, където живеят около година и половина.

През 2011 г., при скандал приятелят й я намушква с нож в корема. Острието пробива част от червата на жената и тогава след операция й е сложен анус претер, който тя носи до миналата година.

Операцията през 2013 г. е извършена с финансова помощ от Агенцията за социално подпомагане в града.

„Заради 575 лв. неплатени осигуровки не й обърнаха внимание”, заяви през сълзи пред в.”Вяра” майката на починалата жена Валентина Болюкова.

Тя сподели, че е плащала по 120 лв. само за торбичките, необходими заради незатворената рана. При условие че получава едва 200 лв. на месец заплата, а Добринка вземала 125 лв. социална помощ.Добринка Крумова е майка на две деца, но заради невъзможност да се грижи за тях 10-годишната й дъщеричка е настанена в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова“ в Дупница, а 6-годишното момченце – в социално заведение в Благоевград.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

6 коментара:

  1. ОТ ДВЕ ГОДИНИ СЪМ С СЪРДЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ ! ВЕЧЕР СПЯ С МАШИНА ЗА ВЪЗДУХ БИ ПАП! НЯМАМ ПЕНСИЯ И ДЖИПИТО НЕ МИ ДАВА МЕДИЦИНСКО ЗА РАБОТА ! НЕ МОГА ДА СИ ПЛАЩАМ ПОМПИТЕ КОИТО МИ СЕ ПОЛАГАТ ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ОСИГОРОВКИТЕ С ЕДНА ДУМА НИЩО НЕ СТАВА !ЧУВСТВАМ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО МЕН СЪЩО ТАКА Е ВИНОВНА И ЗА СМЪРТА НА ТОВА МЛАДО МОМИЧЕ ! УМОРИХА НАРОДА ТИЯ ГАДОВЕ УМОРИХА ГО И НИЕ САМО СИ МЪЛЧИМ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Първо ако получава месечна социална помощ е здравно осигурена. Социално слабите се осигуряват за сметка на държавния бюджет.Второ не мога да си обясня как предпочита да дава 120 лв за торбичка, вместо 22.40 на месец здравни осигуровки. Как може да имаш здравословни проблеми от 2010 г. И 8 г. Да живееш без здравни осигуровки.Съсъ сигурност не е ходила редовно на лекар и е отишла твърде късно. Жалко.

      Изтриване
    2. здравните са били 500 ...а за 5 години с лихвите са 1400 ,като имаш здравни ,да не мислиш че не доплащаш и ще те посипят некадърните доктори и търговци на здраве ?

      Изтриване
  2. Наистина как е била пенсионер по болест и не е имала здравно осигуряване? Жалко за жената.

    ОтговорИзтриване
  3. 26 годишна жена с две деца отдавна не е девойка...а дъщерята е на десет години, което означава, че е родила на 16...без образование, без работа, чакаща на помощи и подаяния От 2011 година, когато любимият я намушкал с нож и я оперирали, до сега- 2018 г са 7 години, през които е оперирана и лекувана за наша сметка, че нямала осигуровки , но не й попречило да роди второ дете, сега на 6 години, та и двете й деца се отглеждат пак за наша сметка Аз не желая с парите ми да се лекуват и отглеждат примати! Може би това е шанс за децата да се изучат и да станат достойни граждани. Иначе, жалко за жената, но някои хора си мислят, че могат да живеят на гърба на другите и те са им длъжни А лекарите са направили достатъчно за тия 7 години през които са я оперирали и лекували, болниците не са благотворителни дружества и дори лекарите да работят безплатно, медикаментите и лекарствата някой трябва да плати. Като се замисля, щом тя е на 26, то майка й е на около 46- 50 години и щом в България не може да намери платена работа , да беше отишла в чужбина / както много българки/и да си платят осигуровките Дъщерята щом е решила да ражда вече болна и оперирана, значи не е била на легло и е можела да се грижи сама за себе си!... И като си помисля колко такива неграмотни, мързеливи, агресивни и нагли отглеждаме , лекуваме / кой знае защо/,а нашите пенсионери са убивани в домовете си, лекарите ни са нападани и бити, децата ни живеят в страх и несигурност, без ясно бъдеще... Боже , пази България!

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации