сряда, 12 август 2020 г.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще подкрепи семействата с деца до 14 години, като им осигури месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

"Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск", посочи той.

За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 са осигурени по 20 милиона лева, на месец,пише брадва.бг

"Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители", настоя Борисов.

Така реално стана факт обещаната снощи от социалния министър Деница Сачева помощ за родители, чийто деца не ходят на училище заради пандемията от коронавируса.

Много родители изчерпаха отпуската си още в първите месеци на кризата. Първоначално МТСП предложи еднократна помощ от 375 лв. на родители в принудителен отпуск, но поставиха твърде сурови условия за размера за подпомагането - родителите трябваше да са изчерпали целия платен отпуск помежду си и да са ползвали поне 20 дни неплатен отпуск. Впоследствие еднократната помощ бе отворена за всички нуждаещи се.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: